torstai 8. tammikuuta 2015

Dil to pagal hai - sydän on hullu

Kannatti ilmeisesti purnata suppeasta työvoimapoliittisesta koulutustarjonnasta. Huomasin eilen kaksi koulutusta, joihin voin hakea. Jee. Toinen alkaa kotikaupungissani ja toinen onkin sitten toisella puolella Suomea. Molemmat ovat tosi mielenkiintoisen kuuloisia, oppisin niissä uusia taitoja ja olen aistivinani, että ne voisivat jopa edistää työllistymistäni. Molempiin kuuluu työssäoppimisjakso ja toiseen koulutukseen hyväksyminen edellyttääkin sopivan yhteistyöyrityksen löytymistä. Pistän molempiin hakupaperit vetämään ja katson kuinka akan käy. Työvoimakoulutuksiin on kuitenkin melkoinen tunku, joten on turha suunnitella mitään niiden varaan. Jos pääsen tuohon toisella puolella Suomea järjestettävään koulutukseen, niin sitten alkaa melkoinen venkslaaminen muuton kanssa. Mistähän nekin rahat sitten repäisen? Jos ei olisi koiraa, niin voisin majoittua vaikka siivouskomeroon tai telttaan metsän keskelle, mutta koiran kanssa se on hankalaa. Ja olisihan se väärin koiraa kohtaan, itselle ei ole niin väliä. 

Eli nyt pitää siis kirjoittaa kaksi hakemusta työvoimakoulutukseen, hakea varuilta syksyllä alkavaan maisteriohjelmaan ja tietenkin hakea oikeita palkkatöitä. Ei saa unohtaa työnhakua! Listalla on kymmenisen paikkaa, joihin pitää rustata hakemus viikon sisällä. Ja kaiken tuon hakemisen lomassa pitää ehtiä maata sohvalla kaljaa kitaten, niin kuin kaikki muutkin yhteiskunnan loiset ja vapaamatkustajat. 





Toiseen työvoimakoulutukseen kuuluu opintomatka Intiaan. Olisihan se vänkää, mutta pitääköhän matka maksaa itse? Siihenpä se sitten tyssää, persaukisella ei ole mokomaan varaa. 

9 kommenttia:

  1. Ja nyt sitten pistetään peukkuja pystyyn =)! Ois niin kiva nähdä, että jotakuta meistä onnistaisi. Antaisi tsemppiä itsellekin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä jotakin tulee tapahtumaan tänä herran vuonna 2015, siitä olen aivan varma! Johonkin änkeän töihin tai koulutukseen. Tuo työvoimakoulutus, johon kuuluu matka Intiaan alkaa kiinnostamaan enemmän ja enemmän. Se voisi ihan oikeasti työllistää. Ei se toinenkaan koulutus pöllömmältä kuulosta, siihen sisältyy opintomatkoja arktisilla alueilla toimiviin yrityksiin. Jos ei muuta tapahtuisi, niin saisi edes vähän matkustaa, kun muuten ei ole varaa lähteä minnekään.

      Poista
  2. Hienoa hienoa! Ilo ja toivo tarttuu :-) Minullakin on tunne, että jotain hyvää tulee tapahtumaan, vaikka vielä olo on kuin kävelisi sumussa. Pikkasen tuo sumu on
    alkanut hälvetä, on tullut pari merkkiä. ;-) Kerron niistä sitten, jos ne poikivat jotain.

    Ja wow, rohkeasti vain hakemaan tuohon koulutukseen jossa ulkomaanmatka sisältyy pakettiin! Kannattaa kuunnella sisintään, asiat järjestyvät askel kerrallaan. Tietty pitää varmistaa mikä on "omavastuu" tuossa matkassa..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa. Eilen jo ehdin päättää, etten hae tuohon Intia-koulutukseen. Mutta taas tänään rupesin pyörittelemään ajatusta päässäni. Jos kuitenkin hakisin siihen. Pitää tiedustella, että onnistuisinko pääsemään työssäoppimiseen omalle paikkakunnalle, eikä tarvitsisi muuttaa toiselle puolelle Suomea. Jos ihan palkkatöitä saisin, niin muuttaisin vaikka kuuhun, mutta rahatonna on muuttaminen täysin mahdotonta. Sådant är livet.

      Poista
  3. Nyt olis mahdollisuus laittaa tarina julkisuuteen:

    http://yle.fi/uutiset/sata_vai_kaksisataa__montako_tyohakemusta_olet_lahettanyt_turhaan_ilmoittaudu_silminnakijalle/7731346

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo toimittaja on tehnyt ihan asiallisia juttuja esim. kuntouttavasta työtoiminnasta. http://yle.fi/uutiset/tyottoman_arki_palkatonta_tyota_yritykselle_kahdesti_viikossa_leipajonoon/7634621

      Poista
    2. Todella hyvä, jos sinne ilmoittautuu useampi ihminen! Itse en ole vielä ehtinyt lähettää satoja hakemuksia, on vähän toisenlainen työttömyystarina.. Eka puoli vuotta (laittomasta) irtisanomisesta nuolin haavojani ja kypsyttelin alan vaihtoa. Sitten kun sain työnantajan tunnustuksen laittomasta irtisanomisesta (eikä tullut sitä 3kk karenssia) pystyin vasta ajattelemaan tulevaisuutta, varovasti. Joten en ole vielä montaa hakemusta ehtinyt laittaa.

      Niinpä itse en omilla kasvoillani uskalla tulla julkisuuteen, oli niin traumaattinen tuo irtisanomisasia...

      Poista
    3. Itsellä takana n.1200 hakemusta, muttei tuosta ensimmäisesä TV-esiintymisestä kostunut oikeastaan mitään niin ei huvita toista kertaa sinne lähteä, vaikka sitä minulle tarjottiin. Nyt on muiden vuoro.

      Poista
  4. Ihan asiallinen juttu. Minusta vain pitäisi saada useampia kasvoja työttömyyden taakse. Vaikka eräällä keskustelufoorumilla kannustettiin minua tuohon hommaan, ja toimittaja oli minusta kiinnostunut niin itse näkisin et olis parempi jos siellä ei olisi yksi tyyppi paasaamassa samoista asioista. Vaikka monesta asiasta olenkin todella tuohtunut niin on vain alkanut tuntumaan, ettei yksinkertaisesti ole enää mitään sanottavaa/annettavaa, siksi oma kirjoittelukin ontuu.

    Ajattelin, et joku meidän blogi-ringistä voisi sopia tuohon juttuun, siksi laitoin uutisen kaikille tänne kommenttien kenttään...

    VastaaPoista