tiistai 10. helmikuuta 2015

Hän lämmitti hernekeiton

Miksi hän hernekeiton lämmitti? Koska hän on väsynyt, eikä jaksa laittaa ruokaa. Ja sitä paitsi hernari on halpaa ja hyvää. Sinappikiekura päälle, niin johan on vieläkin parempaa. 

Työvoimakoulutus ottaa siis voimille. Olen möllöttänyt kotona niin pitkään, että on uuvuttavaa ja omituista nousta aamulla puhelimen herätykseen ja raahustaa koulutuspaikalle sovittuun kellonaikaan. Kävelen sen kolmen kilometrin matkan, sillä en halua laittaa rahaa bussilippuun. Tai eihän se halusta ole kiinni, oikeasti ei ole rahaa bussilippuun. Kolme kilometriä on kuitenkin ihan käveltävä matka ja kunhan saan tuotua pyörän varastosta, sujuu se yhdessä hujauksessa. Kävely väsyttää näin aluksi, mutta jospa se kunto tästä paranisi. 

Jalkojen lisäksi aivotkin ovat rasittuneet. Koulutus vaikuttaa hyvältä ja seuraan opetusta tiiviisti. Välillä teemme erilaisia harjoituksia ja ryhmätöitä. Kaikki osallistujat ovat koulutettuja ja fiksuja ihmisiä, keskustelu on vireää ja huumorikin kukkii. On kivaa olla kaltaistensa joukossa. 

Koulutukseen kuuluu keväinen opintomatka. Ja se tehdään ilmeisesti Norjaan! Taidankin jäädä sinne...


2 kommenttia:

  1. moikka!

    Mä voin kuvitella, että työvoimakoulutus ottaa koville! Olen tässä miettinyt, että miten ihmeessä ehdin/jaksan käydä jossain vaiheessa töissä.. Tietysti, mähän opiskelen, mikä vaatii kiitettävästi aikaa (mistä johtuu, etten päivittele omaa blogianikaan kuin noin kerta viikkoon). Silti tulee kommenttia joltain kaverilta, että miten sulla voi olla koko ajan kiire.. Mä tulisin hulluksi, mikäli mulla ei olisi muuta kuin työnhaku!

    Silti, toivon saavani sen harjoittelupaikan... Jotenkin se, että pääsisi "normaaliin" rytmiin, helpottaisi arkea ja olemista. Tää työttömyys syö sisältä.

    Voimia sinulle ja mukavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pari ensimmäistä viikkoa työvoimakoulutusta ottivat kyllä voimille, mutta nyt alkaa helpottamaan, kun saa rytmistä kiinni.

      Harjoittelupaikka mietityttää... olisi tosi surkeaa, jos sellaista ei löydy. Harjoittelupaikatta jääneille kehitellään ilmeisesti joku projektihomma kouluttajan puolesta, mutta eihän se sitten juurikaan edistä työllistymismahdollisuuksia. Syksyn työvoimakoulutuksissa löytyy harjoittelupaikkoja paremmin, sillä silloin ei tarvitse kilpaillla koulujen harjoittelupaikkaa ja kesätyötä hakevien kanssa niin kuin nyt.

      Mutta tsemppiä sinullekin!

      Poista