torstai 9. huhtikuuta 2015

Jos voittaisin lotossa...

Oikeasti haluaisin elää maalla. Haluaisin pitää löytöeläinkotia ja tolskata päivät pitkät eläinten kanssa. Ajella välillä kaupungille kahvilaan, elokuviin ja ystäviä katsomaan, mutta muuten haluaisin vain höpöttää eläimille. Ympärillä pyörisi useampi koira, kanoja, vanha ja väsynyt kissa (joka ei jaksa jahdata lintuja), kenties pässi ja pari minipossua. Ja siihen päälle vielä eläinkodin asukit, irtokoirat ja hylätyt kesäkissat. Hoitaisin myös villieläimiä, kurvaisin paikalle, jos joutsen on jäätynyt kiinni (yleensä ne eivät kyllä oikeasti ole jäätyneet kiinni), noutaisin auton töytäisemän siilin ja pesästä pudonneen oravanpoikasen. 

Toiset haaveilevat omakotitalosta ja trendilehtien mukaisesta sisustuksesta, minä mummonmökistä ja risaisista huonekaluista koirankarvojen peitossa. Mitään erakkoelämää en haluaisi viettää, sukulaiset ja ystävät olisivat tervetulleita ja voisin myös ottaa nuorisoa harjoittelemaan eläintenhoitoa. Jos joku mies uskaltautuisi sekaan, niin mikäs sen mukavampaa. 

Markku on tällaisen unelman toteuttanut. Hän on onnekas, koska hänellä on ollut rahaa ostaa tila ja pyörittää toimintaa. Itselle taitaa olla taloudellisesti täysi mahdottomuus. Mutta ajatus on silti sitkeästi pyörinyt päässäni viime aikoina. 

'' Sun täytyy varoo mitä sä haluut, koska sä voit saada sen.'' - Andy McCoy



Kaksiviikkoinen oravanpoikanen

5 kommenttia:

  1. Ihana unelma! Voisin kopsata soveltuvin osin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös olekin? Mutta valitettavasti ei ainakaan tällä hetkellä mahdollista. Ehkä joskus kuitenkin, pitää pistää se lotto vetämään.Tai ilmoittautua Maajussille morsian -ohjelmaan ja änkeä jonkun jyväjemmarin tilalle eläimiä paapomaan :) vitsi, vitsi.

      Poista
  2. Mä haaveilen välillä vapaaehtoistyöstä esim. Espanjassa kodittomia koiria auttaen. Olen niin koiriin kiintynyt ja muutenkin luonto ja eläimet mulle tärkeitä asioita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, heh, samaa olen haaveillut minäkin. Että menisin pariksi viikoksi Espanjaan koria hoitamaan. Pidempi aika olisi ongelma, koska on tuo oma koiruus. Äiti hoitaisi sitä kyllä jonkin aikaa, ottaisi omaksi jos antaisin, mutta itselle tulee liian ikävä. Saahan sitä työtön tosiaan haaveilla Espanjan matkoista...

      Poista
  3. Aivan, voisi olla ns. työnhakureissulla Espanjassa, ja samalla on koirien avustustöissä. Tämä kai olisi mahdollista ei siis menettäisi työttömyyskorvauksia, pitää vain ilmoittautua Espanjan työkkäriin niin korvaukset juosee sen 3 kk. Mulla ei juuri nyt ole omaa koirulia (koirakuume kyllä kova), joten senkin puolesta se olisi mahhdollista :)

    VastaaPoista