tiistai 28. maaliskuuta 2017

Kevät koittaa

Koittaako se kevät? Se selviää huomenna. Sain juuri kutsun työhaastatteluun, tarjolla olisi puolen vuoden vuorotteluvapaasijaisuus. Huomenna haastattelu ja maanantaina töihin. En tiedä, haastatellaanko tehtävään muita. Sain sellaisen käsityksen, että paikkaa tarjotaan juuri minulle. Jos onnistun haastattelun ryssimään, niin sitten tietty ehdottelevat paikkaa jollekin muulle. En ryssi haastattelua, mutten kuitenkaan usko mitään ennen kuin nimi on työsopimuksessa. 

Voi antakaa nyt sitä työtä! Ja sitä palkkaa. Mistään palkattomasta työstä en jaksaisikaan innostua, kun ostoslistalla jonottaa kaikenlaisia hullutuksia, kuten polkupyörä, ehjät housut ja kengät, pimentävät verhot, kevättakki, tietokonehuolto, passin uusiminen... 

Eipä ole kummoisesti aikaa valmistautua työhaastatteluun, mutta ehkä niin on parempi. Ei tarvitse jännittää kuin 20 tuntia. Huomenna sitten joko riemu ratkeaa tai itken verta. Joka tapauksessa kerron sitten lisää, mitä kautta työtä tarjottiin ja millaisesta tehtävästä on kyse. Minähän en siis ole edes hakenut kyseiseen tehtävään, koska ei sitä minnekään ole avoimeksi ilmoitettu. Kyllä nyt on jännää!


10 kommenttia:

  1. Onnea matkaan! Toivojn niin kovasti, että saat paikan.
    Katriina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiitos. Jospa se heti huomenna selviäisi, että saanko sitä työtä.

      Poista
  2. Hei! Paljon onnea haastatteluun, sinä kyllä osaat! Kiitos kirjoituksistasi, kuvaat taitavasti akateemisen työttömyyden maisemia. Aurinkoista kevättä!

    - Laura

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiitos. Sanotaanko nyt niin, että olisin kyseisessä työssä oikea kokemusasiantuntija. Kevättä rintaan!

      Poista
  3. Jes, onnea matkaan! Mulla sama juttu, huomenna työhaastattelu, enkä oo juuri voinu valmistautua. Jätskin!

    VastaaPoista
  4. Kännykkä temppuilee. Piti sanomani että muakin jänskää! Vinkkejä haastatteluun ??

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin kommentoin monesti kännykällä ja jostain syystä kommentit tulevat välillä tuplana. Onnea haastatteluun! Jospa ei ihan samaa työpaikkaa havitella... Vinkkejä haastatteluun: valmistaudu kysymyksiin etukäteen, tietyt kysymykset kysytään lähes jokaisessa haastattelussa. Kerro itsestäsi - tässä riittää lyhyt, yleispiirteinen kuvaus lähinnä opinnoista ja työpaikoista. Ei ketään kiinnosta lapsuusmuistot tai menestyminen ala-asteen nokkahuilukisoissa. Miksi haluat juuri tänne töihin? Mitä tiedät yrityksestä/organisaatiosta? Miksi meidän tulisi palkata juuri sinut? Onko sinulla meiltä mitään kysyttävää? Noita kysytään monesti, mutta muitakin kysymyksiä kyllä tulee. Vastausten ei tarvitse tulla kuin tykinsuusta, mieti vastaustasi hetken ennen kuin rupeat hölöttämään. Tämän kun itsekin muistaisi...Työhaastattelu jännittää kaikkia, ei haittaa, vaikka jännitys hieman näkyy ja kuuluu. Pientä huumoria johonkin väliin, jos irtoaa.

      Poista
  5. Upeaa! Onnea toivotan minäkin (ja innokkaana odotan seuraava tekstiäsi)! Klaara

    VastaaPoista
  6. Näin ne työt joskus ilmaantuu ikäänkuin puun takaa, pyytämättä ja yllättäen.

    Toivon osaltani että lykästäisi, varsinkin jos työpätkä on edes sinneppäin kiinnostavan oloinen!

    Oma työnhaku odottaa vielä menestystä, mutta eipä sinällään ole mikään suuri yllätys... kesä menee jälleen kärvistellessä kun muut matkustelee ja harrastaa.

    VastaaPoista