torstai 3. heinäkuuta 2014

Väliaikatietoja, pidetään hullua jännityksessä

Työnhaku on jännää puuhaa. Koskaan ei tiedä, luetaanko vaivalla laadittua työhakemusta ollenkaan. Mainitsinkin jo aiemmassa postauksessa, että iso osa työpaikoista on vain näennäisesti auki, tekijä on jo tiedossa ja hakemukset menevät mappi Ö:hön. Joistakin paikoista ei kuulu pihahdustakaan hakemuksen lähettämisen jälkeen, ei hylkäävää päätöstä, ei sitten mitään. Joistakin tulee kohtelias valintamme ei kohdistunut tällä kertaa sinuun -viesti. Monesti viesteissä kerrotaan myös valituksi tulleen henkilön nimi ja minä ainakin pidän tätä hyvänä käytäntönä. Nykyään on helppo hakukoneella etsiä tietoja valitusta henkilöstä ja ainakin tällä alalla jotain yleensä löytyykin. Tietää millaista osaamista painotettiin valinnassa tällä kertaa.

Tänään sitten napsahti yhdestä paikasta oikein väliaikatietoja rekrytoinnista. ''Kiitos hakemuksestasi ****** tehtävään! Iloksemme saimme paljon hyviä hakemuksia. Käymme parhaillaan hakemuksia läpi ja tiedotamme prosessin etenemisestä kaikille hakijoille seuraavan kerran elokuun loppuun mennessä. Aurinkoista kesää!'' Ihanan positiivista, nami, nami. Mutta mitä hemmettiä minä näillä väliaikatiedoilla teen? Kutsukaa haastatteluun tai älkää kutsuko, valitkaa tehtävään tai älkää valitko. Sitten ei kiitos -viestiä valitsematta jääneille hakijoille, ei tarvitse mitään väliaikatietoja. Ihmeen pitkä rekrytointiaika muutenkin, haku päättyi kesäkuun lopulla ja vasta elokuussa prosessi etenee. Itse en usko, että minulla on tähän työhön saumaa, joten erityisen toiveikkaasti en jää odottelemaan. En siis epäile, ettenkö pärjäisi kyseisessä työssä, mutta en usko tulevani valituksi edes haastatteluun. Toisaalta ei sitä koskaan tiedä. En uskonut pääseväni viimeisimpäänkään työhaastatteluun, mutta niin vain kutsu kävi. Ja haastattelukin meni hyvin, mutta jollain muulla oli enemmän substanssiosaamista. Eipä ihme että oli, sillä hän oli tehnyt tätä kyseistä työtä aiemminkin ja juuri kyseisessä organisaatiossa. Hieman p*ska haastattelureissu siis, mutta tulipahan tehtyä.




 Yllä on lueteltu ominaisuuksia, joilla onnistut työhaastattelussa. Luettelosta puutuuvat vain ''Young age'' ja ''Appropriate genitals''.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti