perjantai 12. syyskuuta 2014

Hakeako vai eikö hakea?

Työn metsästäminen sen kun jatkuu... puhti on melko lailla kadoksissa, men man måste bara kämpa vidare (yritän työnhaun ohessa petrata ruotsia apinan raivolla eli katsomalla Beck-elokuvia).

Aika monesti törmään ongelmaan, hakeako jotain paikkaa, joka ei ole lähellekään omaa alaa, eikä kiinnosta tippaakaan, mutta josta maksettaisiin ihan oikeaa rahapalkkaa. Tarkoitan tässä kokopäiväistä tai lähes kokopäiväistä työtä, kaikki nollasopimusta tarjoavat paikat kierrän kaukaa (minusta on täysin kohtuullista vaatia saada tietää kuinka monta tuntia työtä on viikossa ja missä ja mihin kellonaikaan). Kaikenlaisia toimistotöitä haen kyllä, mutta niin hakee monta sataa muutakin ja niihin minulla ei taida olla mitään saumaa. Mutta entäs sitten ns. hanttihommat, varastotyöt ja kokoonpanotyöt? Kyllä niihinkin varmasti hakijoita riittää, mutta niistä minulla on paljon kokemusta, joten jotain tsäänssejä kai olisi.

Mutta suoraan sanottuna v*tuttaa mennä trukkia ajamaan tai kännykkää kasaamaan, koska vuosien opiskelusta ei niissä hommissa ole mitään hyötyä. Tuntuuhan se ankealta, kun miettii niitä kaikkia valvottuja öitä ennen tenttejä, gradun vääntämisen tuskaa, yövuoroja varastolla (hanttihommissa, jotta pystyisi opiskelemaan, jotta saisi työtä... mikä vitsi). Kaikki työ ja hien vuodatus valuu kankkelin kaivoon.

Mutta jospa ajattelisi hanttihommia väliaikaisratkaisuna? Hammasta purren vaan liukuhihnahommiin ja tilipäivää odottelemaan. Vaikka ei ole ikävä tasan 10 minuutin kahvitaukoja, kellokortin leimaamista ja tuntitavoitteita. Ja ainaista kellon kyttäämistä, koska työvuoro olisi ohi.  Mutta voisihan siinä olla ideaa, jos tästä apinakin-kykenee-siihen-työstä saisi sen verran palkkaa, että pystyisi jotain säästämään. Säästöillä voi sitten paeta ulkomaille parempiin töihin.

Taidanpa hakea erästä vuorotyöpaikkaa. Vaikka vannoin, etten enää koskaan tee yövuoroja, sillä ne pilaavat terveyden. Mutta kyllä tämä toimettomuuskin terveyden pilaa.


2 kommenttia:

  1. Mä hain jokin aika sitten hommaan, jossa ois tehty pelkkää yövuoroa. En päässyt sinnekään. Oikeastaan onneksi. Mutta jollakinhan niitä cv:n aukkoja olis pikkuhiljaa ruvettava täyttämään, ellei sitten eläkkeelle asti aio kotosalla olla. Huoh. Tsemppiä sulle työnhakuun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiitos. Paikka, jota ehkä haen, on 3-vuorotyötä. Olen aikanani tehnyt paljonkin vuorotyötä, myös pelkkää yövuoroa. Fyysisiä tehdas- ja varastohommia. Rytmi oli ihan sekaisin, varsinkin yövuoron jälkeen olin täysi zombie. Tässä olisi kyse kuitenkin kevyestä kokoonpanotyöstä ja ajattelin, että ehkä muutama kuukausi tai puolisen vuotta menisi hammasta purren. Tuntipalkka ei varmasti päätä huimaa, mutta vuorolisät lihottavat tilipussin ihan kohtalaiseksi.

      Mutta en tosiaan luule, että tähänkään työhön vaan tuosta noin menen. Kymmenisen vuotta takaperin, ilman tutkintoa ehkä, mutta nyt vanhempana ja maisterin papereilla voi tehdä tiukkaa. Saattavat ajatella, ettei keski-ikäinen maisteri sovellu käskytettäväksi.

      Poista