lauantai 13. syyskuuta 2014

Vuorotteluvapaan ehdot muuttuivat syyskuun alusta alkaen

Vuorotteluvapaan ehdot ovat tiukentuneet 1.9.2014 lähtien, kenties työttömälle työnhakijalle eduksi. Vuorotteluvapaan työhistoriaedellytys korotetaan 10 vuodesta 16 vuoteen... ja jaadi jaadi jaa. Ei koske minua, työtöntä paskiaista. Mutta: Vuorotteluvapaan sijaiseksi palkattavan täytyy olla ollut työttömänä yhdenjaksoisesti tai osissa vähintään 90 kalenteripäivää ennen työsuhdetta. Aikaisemmin edellytys on ollut yksi työtön päivä. Mielenkiintoista. Kenties nyt vuorotteluvapaan sijaiseksi palkataan tarkoituksenmukaisia henkilöitä. Työ- ja elinkeinoministeriön sivuilla nimittäin kerrotaan, että vuorotteluvapaan tarkoituksena on edistää työntekijän työssä jaksamista ja tarjota samalla työttömälle työnhakijalle mahdollisuus saada määräaikaisen työn avulla työkokemusta. Mutta käytännössä aiemmin on pistetty jo työsuhteessa oleva työntekijä päiväksi kortistoon ja sitten hänet on palkattu uudelleen vuorotteluvapaasijaiseksi. Minutkin on kerran palkattu tähän tapaan. Marssin vain silloisen työnantajani kehotuksesta TE-toimistoon kertomaan, että olen nyt työtön työnhakija ja seuraavana päivänä ilmoitin, että sain töitä. 

Jatkossa sijaiseksi kelpaa siis vain oikeasti työtön henkilö, joka on ollut työttömänä työnhakijana TE-toimistossa vähintään 90 päivää vuorotteluvapaan alkamista edeltäneiden 14 kuukauden aikana. TAI alle 30-vuotias äskettäin ammatti- tai korkeakoulututkinnon suorittanut henkilö (valmistumisesta enintään vuosi). TAI henkilö, joka vuorotteluvapaan alkaessa on alle 25-vuotias tai yli 55-vuotias. Näille vastavalmistuneille ja yli- tai ali-ikäisille riittää edelleenkin se yksi päivä kortistossa. 

Niin mitä hyötyä tästä sitten on? No, nyt kaikki työttömät innolla hakemaan noita vuorotteluvapaasijaisuuksia, nyt kun niinhin oikeasti on jotain saumaa! 

Esim. nyt tästä nopealle työpaikka TE-palveluiden sivuilta: Tuotekehityslaborantti Teknos Oy:lle Helsinkiin. Haku 19.9., joten hopi, hopi. 








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti