maanantai 29. syyskuuta 2014

Turhaa touhua

Osuipa silmiini mielenkiintoinen työpaikka. Mutta haku päättyy perjantaina 3.10. ja työ alkaa maanantaina 6.10.! Siitä voikin päätellä, että työhön on jo tekijä valittuna, mutta paikka on näennäisesti laitettu julkiseen hakuun. Meinaan vaan, että siinä viikonlopun aikana ei varmaan kovin kummoisia rekrytointiprosesseja järjestellä. Hakemuksen tehtävään olen toki laittanut, mutta en odottele muuta kuin ei kiitos tällä kertaa -sähköpostia.

Näyttää siltä, että ainakin julkisen sektorin paikat ovat kaikki ennalta sovittuja. Tuolileikki käy kuumana ja uusilla naamoilla ei ole juuri saumaa. Monet jaksavat jurnuttaa julkisen sektorin paisumisesta, mutta todellisuudessa valtion ja kuntien työpaikat ovat kyllä vähentyneet. Julkiset menot suhteessa bruttokansantuotteeseen ovat toki nousseet, mutta eiköhän se ole luonnollista laskusuhdanteen aikana, kun BKT kutistuu.

Että semmoiset mietteet näin maanantain kunniaksi. Jospa raapustaisi taas yhden täysin turhan työhakemuksen johonkin jo ennalta jaettuun työpaikkaan. Tai vaihtoehtoisesti lähettäisi niin ikään täysin turhan avoimen hakemuksen johonkin yritykseen. Jihaa. 







3 kommenttia:

  1. Tuosta kannattaisi vinkata jollekulle toimittajalle!

    Kyllä en kestä, kun noita julkisia paikkoja pitäisi muka hakea.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, olisihan se hyvä olla yleistä tietoa, ettei kaikki avoinna olevat paikat ole oikeasti avoinna. Itse tiesin työnhakua aloittaessani, etttä näitä valmiiksi korvamerkittyjä paikkoja on, mutten tajunnut kuinka paljon. Arvioin, että tähän asti halemistani paikoista reippaasti yli puolet on ollut vain näennäisesti avoinna. Olen hakenut melko paljon valtion ja kuntien paikkoja ja voin kertoa, ettei niihin yleensä oikeasti haeta ketään.

      Poista
  2. Hei.

    Totuushan on, että YT-leikkuri ei ole vielä(kään) heilunut julkisen sektorin puolella kuin ihan minimaalisesti viime aikoina.

    "Kuitenkaan yhtenäkään vuonna 1970-luvulta lähtien julkiset menot eivät ole nimellisesti tarkastellen supistuneet edellisestä vuodesta."

    https://www.veronmaksajat.fi/luvut/Tilastot/Julkiset-menot/Julkisten-menojen-kehitys/

    VastaaPoista