tiistai 16. syyskuuta 2014

Tältä tuntuu tänään ja miul on oikeus miu omii tunteisii

En tainnut saada hakemaani apinakin-osaa-sen-tehdä-työtä. Haastattelukutsua ei ainakaan kuulu. Ilmeisesti minulla on liikaa koulutusta, työkokemusta ja ikää. Että semmosta. Toivottavasti palkkaavat sitten osaamattomia, aina myöhässä olevia, laiskoja turhakkeita. Niih.





8 kommenttia:

  1. Hei. Olen aikalailla samassa jamassa kuin sinä. Tänään tuli taas yksi hylsy, odottelen toista. Sinänsä ilmoittivat edes aika nopeasti tämän...

    VastaaPoista
  2. Minkä alan luonnontieteilijä muuten olet? Ehkä se on täällä kerrottu, mutta löysin blogiisi vasta. Jään kyllä tänne vertaistuen ja ideoiden toivossa lukemaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa. Olen ympäristötieteilijä. En sellainen laboratoriossa viihtyvä vaan mieluummiin luonnon helmassa möyrivä.

      Jösses. Nyt ELY-keskuksetkin ilmoittivat yt-neuvotteluista. Eipä tartte sitten sinnekään vähään aikaan hakea.

      Poista
    2. Heippa, kiitos vastauksestasi. Olen niitä labrassa pyöriviä. Viihtyisin paremmin luonnossa, mutta suuntauduin labrapuolelle, kun luulin siellä olevan enemmän töitä.

      Ihmettelin noita ELY-uutisia päivän toiseen hylsyyn totutellessani.

      Poista
  3. Et ole todellakaan ainoa akateeminen, joka on työttömänä. Sinulla on käytännössä kolme vaihtoehtoa: haet hanttihommia, lähdet ulkomaille tai perustat yrityksen. Jos et tartu mihinkään noista, niin sitten pysyt siinä missä olet. Itse ajattelin perustaa yrityksen. Ei tässä nyt ole mitään menetettävääkään...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinhän se on, en ole yksin tässä uppoavassa veneessä. Lisäisin noihin vaihtoehtoihin uudelleen kouluttautumisen. Punnitsin juuri eilen vaihtoehtoja ihan paperilla, listasin plussat ja miinukset, vedin johtopäätökset ja laadin suunnitelman.

      a) Haet hanttihommia – joo, olen hakenutkin useampaa paikkaa, mutta en ylikoulutettuna pääse edes haastatteluun. Työkokemusta kyllä on niin fyysisistä tehdas- ja varastohommista kuin myynnistä ja asiakaspalvelusta.

      b) Perustat yrityksen – no enpä taida. Olen persaukinen ja uskoakseni yrityksen perustamiseen tarvitaan edes hieman rahaa. En myöskään tiedä yrityksen pyörityksestä juuri mitään, joten aluksi olisi edessä yrittäjäkoulutus. Yrityksellä täytyy olla selkeä ja kannattava liiketoimintasuunnitelma, muuten yrittäminen loppuu aika lyhyeen. Minulla ei ole mitään kunnollista yritysideaa, joka varmasti tuottaisi elantoa edes minulle. Jos voisin yritellä ihan harrastusmielessä, niin perustaisin koirien päivähoitolan. Tai löytöeläinkodin, joka toimisi myös eläinhoitolana. Lottovoittoa/perintöä odotellessa….

      c) Kouluttaudut uudelleen – millä rahalla? Ja mikä koulutus varmasti edesauttaisi työllistymistä? Ajat muuttuvat, aloittaessani ympäristöopintojani sen piti olla tulevaisuuden ala. Ympäristöosaajia toki tarvittaisiin, mutta palkanmaksajista on pula. En missään nimessä mene kouluun enää useaksi vuodeksi, minulla ei riitä motivaatiota, eikä se olisi edes taloudellisesti mahdollista.

      d) Muutat ulkomaille – jees. Tämä vaihtoehto tuntuu minulle järkevimmältä. Taidanpa kirjoittaa siitä oikein uuden postauksen.

      Onnea ja menestystä sinulle yrityksesi kanssa. Yrittäminen ei ainakaan tällä hetkellä sovi minulle, mutta kannustan toki muita siihen ryhtyviä.

      Poista
  4. Siis jos haluaa jotain hanttihommia, niin pitää melkein muuttaa jonnekin peräkylään ja ottaa vastaan maataloushommia tai marjanpoimintaa. Kaupungittain vaihtelee hanttihommien tilanne, joistain löytyy ihan noita siivoushommia ynnä muita.

    Tietyt yritysideat vaatii rahaa ja tietyt ei. Minulla ei ole itsellä senttiäkään ja velkaa löytyy opintolainoista jo ihan tarpeeksi. Ajattelin muuttaa tässä melkein kolmekymppisenä takaisin vanhemmille kun tämän yrityksen perustan. Otanpa ehkä vielä pikkaisen lisää lainaa. Riskipeliä, mutta sellaista se elämä nyt vaan on. Voitotkin voi sitten olla suuria siinä mielessä, että pääsee elämässä jotenkin jaloilleen ja eteenpäin.

    Tuo uudelleenkouluttautuminen voi olla raskas prosessi, eikä se välttämättä takaa työpaikkaa. Maailma muuttuu näköjään niin nopeasti nyt.

    Itse en ole valmis ulkomaille muuttamaan, koska ystävät ja perhe on täällä, joten yrittämiseksi tämä nyt sitten minun kohdalla jää.

    Pointtihan tässä meidän molempien kohdalla on, että tekee jotain, vaikka hommat ei toimisikaan. Kun tekee edes jotain, niin on suurempi mahdollisuus, että siitä syntyy jotain uutta tai löytää uusia polkuja.

    Paikalleen jääminen tappaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hieman erilaiset hanttihommat oli mielessä, lähinnä varastotyötä tai tuotantotyötä. Marjanpoiminta lienee melko kausiluontoista, tuskin sillä elantoa ansaitsee. Maataloushommiinkin epäilen tarvittavan ihan virallista koulutusta, maatalouslomittaja, maatalousalan perustutkinto tms. Mutta joka tapauksessa, hanttihommat eivät ole ratkaisu pidemmän päälle ajateltuna. Jos niitä tehdessä ei hajoa pää, niin sitten hajoaa selkä.

      Liikkeellä pitää pysyä, ''Movimiento es vida'' sanoo Brad Pittikin zombie-elokuvassa World War Z. Jos nyt ei fyysisesti liikukkaan minnekään, niin jokin liike jonnekin suuntaan täytyy uskaltaa tehdä. Lycka till sinulle ja minulle!

      Poista