maanantai 20. lokakuuta 2014

CV-netin muokkausta

CV-netti on TE-palveluiden ylläpitämä työnhakijoiden ja työnantajien kohtaamispaikka. Työnhakijat laativat järjestelmään avoimia työhakemuksia ja näistä työnantajat sitten etsivät sopivia työntekijöitä ammattinimikkeen tai hakusanojen avulla. Joillain aloilla työnhakijat voivat saada työtarjouksia jo samana päivänä ilmoituksensa jättämisestä. Tämä voi johtaa nopeasti työsuhteeseen. - höpinää TE-palveluiden nettisivuilla. 

Uskoo ken haluaa. Jotkut ovat todellakin saaneet työtarjouksia tätä kautta, esim. siivoustyötä toisella paikkakunnalla, puhelinmyyntityötä provikkapalkalla, verkostomarkkinointia... työtarjousta, jossa tarjotaan todellista työtä todellisella palkalla on aika turha odottaa. 

Itse laadin noin puoli vuotta sitten ilmoituksen CV-nettiin TE-palveluiden pyynnöstä, vaikka en todellakaan usko oman alani työnantajien käyttävän palvelua rekrytoinnissa. Tein kuitenkin työtä käskettyä ja näpyttelin jonkinlaisen hakemuksen ilman todellista CV:tä tai nimeä, yhteystietona anonyymi sähköpostiosoite. Työnhakualueeksi laitoin koko Suomen, sillä haen työtä välillä Utsjoki-Hanko. En kuitenkaan odottanut minkäänlaista yhteydenottoa.

Yllätys, yllätys, yhteydenottoja työnantajilta ei ole tullut, mutta päivityspyyntöjä TE-palveluilta kylläkin. Tänään sitten muokkasin hakemustani kaikenlaista tyrkytystyötä tarjoaville mahdollisimman luotaantyöntäväksi. Käytin lauseita kuten ''haen vain oman alani työtä'', ''suostun vain kokoaikatyöhön'' ja ''vaadin asianmukaista palkkaa''. Työnhakualueen vaihdoin koko Suomesta kotikuntaani. Jospa viestini olisi näin selkeä. En ole kiinnostunut mistään osa-aikaisista, palkka-maksetaan-jos-jaksetaan töistä. 

Minun käsittääkseni CV-netin kautta tulleita työtarjouksia ei ole pakko ottaa vastaan ja kieltäytymisestä ei pitäisi tulla karenssia. Mutta tämä varma tieto on sitten kotoisin vauva.fi -sivuilta, joten kehottaisin suhtautumaan sitten hieman varauksella.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti