tiistai 19. toukokuuta 2015

Tuuttausta tarvitaan

Kylläpä aamulla nauratti, kun käristin pannulla koiralle porsaanfileetä. Emäntä on köyhä kuin kirkonrotta, mutta koira kuitenkin syö herroiksi. Noh, porsaanfileet olivat kaupassa huipputarjouksessa, joten eipä se pankkia räjäyttänyt. 

Vähän aikaisemmin aamulla ei naurattanut. Käytin koiraa aamulenkillä ja katselin kateellisena ihmisiä, jotka kiirehtivät töihin tai kouluun. Tässä sitä taas ollaan. Ei mitään paikkaa minne mennä päiväänsä viettämään. Ihmisiä tapaamaan. Puhumaan. Nauramaan. Aivoja käyttämään. 

Tietokone sippasi eilen. Päivitin muutaman asian, jonka jälkeen kone pyysi uudelleen käynnistystä. Tottelin kuuliaisesti ja nyt se pannahinen käynnistyy, mutta parin minuutin kuluttua sammuttaa itse itsensä. Peeveli sentään. Ruuvasin takakannen auki ja putsasin tuuletinta, koitin poistaa päivityksiä vikatilassa, mutta sama peli jatkuu, saamarin rakkine sammuu aina itsestään käynnistämisen jälkeen. Nyt näpyttelen lainakoneella, joka täytyy tietty jossain vaiheessa palauttaa ja jossa ei ole Office-pakettia. Kirjoita siinä sitten työhakemuksia. Eikä tällä lainakoneella voi edes katsoa Game of Thronesin uusinta jaksoa, koska kuva pätkiin niin pahasti. Mie en kestä. Veikkaan, että vika on ihan yksinkertainen ja kun viimein marssin huoltoliikkeeseen, mies siellä sörkkii konetta muutaman minuutin ja kone hurahtaa pyörimään. Vastineeksi vaivasta huoltoliike haluaa minulta viikon ruokarahat. Ehkäpä syön sitten itse loput koiran porsaanfileestä. No en tietenkään syö, fileet koiralle ja itselle riisi-soijakastike-herne-maissi-paprika-höpötystä. 

Omat avotkin tarvitsisivat jotain buuttausta, tuuttausta, uudelleenkäynnistystä. Nyt ajatus jumittaa ja pahasti. Heti aamusta päässä alkaa sama tikitys: mistä töitä, mitä opiskella, mistä rahaa... jokainen vaihtoehto tuntuu umpikujalta, kaikessa on suuri epäonnistumisenriski. Saisi tulla niitä onnistumisiakin, sillä nyt on tullut liian pitkään pelkkää lunta tupaan. Vahvakin mieli murtuu, jos aina nousee seinä vastaan, jos aina vaan hylätään ja jätetään leikin ulkopuolelle.

Ehkäpä kulutan tämänkin turhalta tuntuvan päivän työhakemuksen rustaamiseen OpenOfficella taistellen. Kirjoitan hakemusta puoli päivää, lähetän sen sitten jollekin, joka nappaa sähköpostiosoitteeni ei kiitos -viestä varten talteen ja deletoi hakemuksen lukematta sitä. Parin viikon päästä saan viestin, että paikka on mennyt jollekin parikymppiselle Oona-Moonalle, joka oli paras hakija tehtävään, koska oli jo heillä ennestään töissä. Minä en ole mikään pessimisti, mutta olen lähettänyt näitä hakemuksia jo niin kauan, että tiedän mikä kuvio on. Pakko silti yrittää. Päätä seinään, pum, pum vaan. 





7 kommenttia:

  1. Niin tuttu ajatuskuvio. Viisastenkiveä tunnun etsivän omaan tilanteeseenikin koko ajan…ei vaan löydy. Minne hakea, lähteäkö opiskelemaan vai mitä? Ehkä 40+ on vain liian vanha kaikkeen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on hankala miettiä, että mitä sitä opiskelisi, kun ei edes halua opiskella. Mutta kotona kökkiessä tulee mökkihöperöksi. Minua ei kuitenkaan kiinnosta mennä minnekään kirjastoon lehtiä lukemaan taikka jonnekin pajalle nypläämään ja näpläämään. Töihin minä haluan! Onneksi usko itseensä ei ole vielä ole mennyt. Minä kyllä osaan vaikka ja mitä, kunhan joku vaan antaa tilaisuuden näyttää. Ihme etteivät työnantajat tajua, että tämmöinen työttömyyden kauhut kokenut olisi mitä parahin työntekijä. Nöyryytetty pitkäaikaistyötön osaisi arvostaa sitä, että saa tulla maanantaina töihin.

      40+ ei vielä ole ikä eikä mikään :)

      Poista
  2. Kyllä minäkin tiedän osaavani ja pystyväni moneenkin asiaan. Ongelmana on vain saada nuo työnantajatkin uskomaan samaan =D. Ja totta, 40+ ei ole ikä eikä mikään, mutta kun tuntuu, etteivät ne työnantajat ole samaa mieltä. Työttömien blogeistakin nyt työllistyneet taitavat olla reippaasti nuorempaa ikäpolvea.

    VastaaPoista
  3. Oletko saanut koneesi pelittämään? Itsellä samanmoinen ongelma (
    kyse on windows 7:sta) ja sain siihen apuja täältä http://www.idigitaltimes.com/how-fix-windows-7-update-reboot-loop-problems-microsofts-kb3033929-patch-causing-422816

    Windows 8:ssa tai miksei myös seiskassa on usein auttanut myös se, että ottaa kaikki usb vermeet pois, jopa hiiren (jää siis näppäimistö vain) käyttiksen päivityksen jälkeen kun seuraavan kerran käynnistää koneen. Kokeile käynnistää kone niin, että siitä on kaikki usb laitteet pois (paitsi näppis).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kone ei vieläkään toimi. Voisikohan olla, että kyse ei ole tuosta reboot-loopista? USB laitteet ovat irti. Ennen kuin kone sammuttaa itse itsensä, ruudulle lävähtää ikkuna, jossa viesti: Not Find C:\windows\Panther\unattended.xml, Not Find C:\Windows\System32\Sysprep\Fujitsu. Päivitin siis Fujitsun-jutut (mitkä lieneekään, koneen merkki siis Fujitsu ja jotain se välillä pyytää päivittämään) ja sitten käynnistin uudelleen huonoin tuloksin. Käyttöjärjestelmä on Windows 8. Plääh. Innostuin päivittelemään kaikki asiat päällekäin, koska sain uuden nopeamman laajakaistan ja kone oli niin säpäkällä päällä. Noh, jospa joku huoltoliikkeen jamppa sille osaisi jotain tehdä. Saa varmaan vaan olla onnellinen, jos esim. neljällä kympillä selviää. Entinen kone toimi kuin junan vessa noin 7 vuotta. Nyt pitää näköjään heti kiikuttaa korjaukseen, kun takuu menee umpeen :(

      Poista
    2. Onpa harmillista. Tuon windows 8:n kanssa tulee usein jos jonkinlaista ongelmaa päivityksien jälkeen. Oletko koittanut järjestelmän palautuspisteen avulla päästä tilaan ennen päivitystä?

      Poista
    3. Sain koneen pysymään päällä vikasietotilassa ja olisin poistanut viimeisimmät päivitykset, mutta tuota Fujitsun päivitystä ei ollut listassa. Mietin, että auttaisiko tietokoneen ''siivoaminen''? Mutta sitten kai pitäisi olla joku palautuslevy ja ei minulla sellaista ole. Olisi pitänyt vissiin itse tajuta sellainen luoda. Ja poistaakohan tuo siivoaminen Office-paketin? Pitäisi muutenkin päivittää tuo windows 8 Windows 8.1 -versioksi, mutta yritin kyllä aikoja sitten päivittää sitä Windows-kaupan kautta ilmaiseksi, mutta eipä se ottanut onnistuakseen, joten annoin vaan olla.

      Poista