torstai 13. marraskuuta 2014

Porvari porisee pehmoisia

Kokoomuksen kansanedustaja Ben Zyskowicz vaati eduskunnan täysistunnossa keskiviikkona 12.11. suu vaahdossa, että kaikki työttömät on saatava kuntouttavan työtoiminnan piiriin. Sanantarkasti näin: ''Olen sitä mieltä, että terveille ja työkykyisille ihmisille ei pitäisi maksaa sosiaaliturvaa kotiin, vaan aina pitäisi tarjota ja edellyttää jotain merkityksellistä tekemistä, jota kutsutaan tänä päivänä kai kuntouttavaksi työtoiminnaksi''. Tästä innostui myös persujen Timo Soini: ''Työnteon pitää olla joutenoloa kannattavampaa, se on oikea linja''. 

Voi Ben. Laskeudu alas norsunluutornistasi ja jalkaudu työttömien pariin ja totea itse, etteivät kaikki työttömät ole työtävieroksuvia sossupummeja. Muistan myös, että aikoinasi käytit useita puheenvuoroja kommentoidaksesi ns. Sossu-Tatun tapausta. Tatu ei halunnut tehdä työtä eikä opiskella ja sai silti sossusta helposti 1100e/kk. Hän taisi kylläkin olla varta vasten keksitty hahmo, jonka varjolla oli hyvä kiihottaa kansaa työttömiä vastaan. Joka tapauksessa; valtaosa työttömistä haluaa epätoivoisesti töihin. Miten heidän työllistymistä edistää kuntouttava työtoiminta, josta ei makseta palkkaa? Josta ei kerry eläkettä tai lomarahaa? Ei ole työterveyshuoltoa, ei liinkuntaseteleitä. Luuletko palkattoman orjatyön olevan mielekästä? Järkihän siinä lähtee, jos täysin terve ja työkykyinen ihminen laitetaan palkatta töihin. Sitä paitsi kuntouttavan työtoiminnan järjestäminen ei ole ilmaista, se maksaa pitkän pennin. Eikö tätä rahaa voisi mieluummin käyttää aitojen työpaikkojen luomiseen, eikä työttömien kyykyttämiseen? Ja samat sanat Soinille. Miten kuntouttava työtoiminta on työttömälle muka joutenoloa kannattavampaa? Se on sitä ainoastaan silloin, jos siihen karenssin uhalla pakotetaan. Muuten on kyllä kannattavampaa ''makoilla'' kotona ja hakea niitä oikeita töitä. 

VMP, Ben ja Kokoomus, VMP. Ja tällä en nyt tarkoittanut, että Varamiespalveluiden listoilta löytää kyllä jokainen työtön töitä, jos vaan viitsii hakea... 

Mutta hei, mitä pienistä, Me ollaan hävitty tää peli.

2 kommenttia:

  1. Tuo poliitikkoporukka on kyllä niin pihalla reaalimaailmasta kuin ikinä voi olla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin ovat. Luulen, ettei Zyskowicz edes tiedä, mitä hän on oikeasti vaatimassa. Kuntouttavaa työtoimintaa kaikille työttömille, aivan järjetön ajatus. Todellinen agenda taitaa olla kasvattaa sitä ihmisjoukkoa, joka tekee palkatta töitä muka ''kuntouttavana työtoimintana''. Kohta vain murto-osalle maksetaan palkkaa, kaikki muut vain kokeilevat, harjoittelevat, kouluttautuvat ja kuntoutuvat työttömyyskorvauksella ja 9e/pv kulukorvauksella.

      Poista