torstai 3. maaliskuuta 2016

Kolme ja puoli tuntia

Kolme ja puoli tuntia. Kolme ja puoli tuntia meni aikaa sen saamarin työhakemuksen väsäämiseen. Vaikka tiedän jo valmiiksi, etten paikkaa saa. Ehkä olen sittenkin niin tyhmä, etten työpaikkaa ansaitsekaan. Olin vielä niin epätoivoinen, että kehuin hakemuksessa leipovani kahvihuoneeseen voileipäkakkua! Eihän kukaan voi vastustaa voileipäkakkua, eihän? Kutsuisin itseni työhaastatteluun edes tiedustellakseni, että millaista voileipäkakkua? Oikea vastaus olisi tietenkin, että kalakakkua, koska sehän on ilman muuta parasta voileipäkakkua. Päällä lohiruusukkeita ja ehkä hieman katkarapujakin. Kurkusta veistetty joutsen keskelle ja perunasalaattia niiden leipäläpysköjen väliin.

5 kommenttia:

  1. Voihan voileipäkakku sentään. Toivon vilpittömästi, että saat haluamasi työpaikan. Minä luin todennäköisesti tuon saman työpaikkailmoituksen ja kuten fiksuna huomasit, on se aivan selvästi räätälöity tiettyä henkilöä varten. Tämä räätälöinti on varsin yleistä ja olen törmännyt siihen myös yksityisellä puolella. Julkisella tämä on kuitenkin lähtenyt täysin käsistä ja hyvä veli/sisko – verkostot loistavat. Vaikutat kaikin puolin kertomasi perusteella erittäin pätevältä kyseiseen tehtävään, joten suosittelen sinua valittamaan päätöksestä, mikäli sinua ei valita. Eikö julkisella puolella ole ”pakko” valita aina pätevin hakija? Tämä on pitkä prosessi, mutta jos kukaan ei näistä valita, niin hommalle ei saada ikinä loppua. Tästä valitusprosessista voisi tulla myös antoisaa blogiaineistoa :) Kai nyt yksi oikeusprosessi menee opiskelujen ohella? Tämä on tosin turha keskustelu, koska kuka nyt pystyisi voileipäkakkua vastustamaan? Onnea hakuun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En todellakaan usko tulevani valituksi. Joskus voisi tosiaan valittaa, kun tietää olevansa pätevämpi kuin valittu. Tässä tapauksessa kuitenkin minut voidaan helposti sivuuttaa esim. sillä perusteella, että jollakin muulla on sopivampi koulutus. Kyseessä on matkailuun liittyvä hanke, joten joku restonomi tai tradenomi sen paikan tietenkin nappaa.

      Minua on alkanut suuresti tympimään tämä työpaikan kerjääminen. Ehkä olisinkin mieluummin vaikka yrittäjä. Tai kirjailija. Joka tapauksessa oman itseni herra, en työnatajien oikkujen armoilla. Pitäisi vaan kokeilla tuota kirjoittamista ja selvittää olisinko siinä tarvittavan hyvä. Pöytälaatikkokirjailijalle kun ei makseta mitään. Minulla ei ole mitään järisyttävää yritysideaa, ja kaikkiin ideoihin tarvittaisiin joka tapauksessa sellainen määrä rahaa, ettei niitä kannata vakavasti harkita.

      Poista
    2. Kokeile ihmeessä kirjoittamista! Olet hyvä sanankäyttäjä.

      Poista
  2. Toivottavasti saat tuon työn! Jos kerran olet itse ollut sitä luomassakin, niin olisihan huutava vääryys, ettet sitä saisi. Ja voileipäkakku, tuo oli hyvä! :D Ainakin hakemuksesi erottuu muiden joukosta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos toivotuksesta, mutta koska kyseessä on kuntatyöpaikka, on mahdollisuus häviävän pieni. Julkisen sektorin paikat ovat lähes kaikki valmiiksi korvamerkittyjä, sen olen saanut karvaasti kokea tässä työnhakuprosessin aikana. Harmi vaan, että lähes kaikki harjoitteluissa ja edellisissä työpaikoissa muodostamani suhteet ovat nimenomaan julkisen sektorin puolella ja ne ovat täten täysin hyödyttömiä. Julkisella puolella säästetään, työpaikkoja on karsittu kovalla kädellä ja porukkaa laitettu pihalle oikein urakalla. Yksityisellä puolella on enemmän rahaa palkata, mutta sitten kuoritaankin kermat päältä ja mitkään työttömät eivät siinä vaiheessa kelpaa. Palkkatukimahdollisuutta on työttömän turha väläytellä valttikorttinaan, sillä firmoja ei sellainen kiinnosta (melko tyhmää oikeastaan). Asiaa ei varmaan auta, että TE-palveluiden sivuilla palkkatukea kuvaillaan näin: ''Palkkatuki on rahallinen korvaus siitä, että työnantaja saattaa joutua käyttämään tavallista enemmän aikaa työntekijän työnohjaukseen. Palkattavan työttömän työkokemus voi olla vähäistä, osaaminen vanhentunut, tai työttömän vamma tai sairaus vaikuttaa selviytymiseen tehtävissä.'' Palkkatukea maksetaan kyllä täysin työkykyisestäkin työttömästä.

      Poista