tiistai 15. maaliskuuta 2016

Menkää työttömät töihin!

Kopioin tähän kaikkien työttömien iloksi paikallislehti Forum24 mielipidepalstalla 15.3. julkaistun mielipiteen:

Menkää työttömät töihin!


Mikä se on tämä ainainen työttömien valitus, kuinka kurjasti heillä on asiat? Valitetaan, että rahat ei riitä ja töitä ei ole.
Onko työttömillä unohtunut, että työmarkkinatukea korotettiin vuonna 2011 sadalla eurolla ja toimeentulotukeenkin tuli korotus?
Kuinka paljon työttömät vaativat rahaa vain siitä, etteivät tee mitään? Eiköhän se 500 euroa ole ihan tarpeeksi.
Onhan työttömillä suurimmalla osalla kuitenkin asunto, televisio, netti ja kaikki mukavuudet. Maailmassa on paljon ihmisiä, joilla ei ole asiat niin hyvin kuin työttömällä on Suomessa.
Tuntuukin uskomattomalta, että vieläkin valitetaan.
Voi olla, että töitä ei aina ole, mutta Suomessakin on todella hyvä aikuiskoulutussysteemi ja oppisopimuskin on helppo ja hyvä tapa päästä töihin.
Lisäksi nykyään voi myös opiskella työttömyysturvalla, mikähän siinäkin sitten on vikana?
Monesti taitaa vain olla omasta laiskuudesta kiinni.
Nyt vain työttömät ottakaa itsestä niskasta kiinni ja työntekoon!


Sivustaseuraaja 


Taidan oikein innostua ja kirjoittaa tälle sivustaseuraajalle vastineen. Hänellähän mitä ilmeisimmin täytyy olla minullekin joku työpaikka tiedossa, koskapa hän olettaa, että voin työttömänä vain  OTTAA ITSEÄNI NISKASTA KIINNI JA MENNÄ TÖIHIN. Ja pitääpä muistaa lopettaa tämä työttömyydestä valittaminen, koska maailmassa monilla muilla menee paljon kurjemmin. Olen häpeissäni ja täysin vakuuttunut, että tämän positiivisen ja kannustavan mielipiteen kirjoittaja ei itse koskaan valita mistään. 

9 kommenttia:

  1. Voko tuon kirjoittaja olla tosissaan? Jos on, niin hän on harvinaisen tyhmä ja laput silmillä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tyhmä sen täytyy olla tai sitten tynnyrissä elävä. Omaa pahaa oloaan taitaa purkaa ja mikäs sen oivempi kohde kuin työttömät! En ole muuten tainnut vielä törmätä yhteenkään työttömään, joka valittaisi työttömyyskorvauksen määrästä, joten sen asian kirjoittaja keksii kyllä omasta päästään. Sellaisia työttömiä taas tapaa pilvin pimein, jotka valittavat töiden puutetta.

      Lähinnä tässä ihmetyttää, miksi lehti julkaiseen moisen mielipiteen? Työttömistä ilmeisesti saa sanoa mitä vaan. Entäs jos minä kirjoitan, että kaikki vammaiset, nuo yhteiskunnan syöttiläiset, on saatava töihin. Yhtä lailla hekin voivat ottaa itseään niskasta kiinni ja mennä töihin. Julkaiseeko lehti senkin?

      Poista
    2. Väkisinkin tulee mieleen, että kyseessä on voimakasta mielipiteen ohjausta. Yritetäänkö huomio kääntää jostain suuremmasta asiasta pois, kuten turvapaikanhakijoista vai mistä?

      Poista
    3. Luulen, että mielipiteen kirjoittaja on mielipiteen ohjauksen uhri. Hyvin on purrut uutinen TE-palveluiden lähettämistä yli 500 000 työtarjouksesta (kaikki työttömäthän tietävät, ettei TE-palvelut mitään oikeita työtarjouksia lähetä), politiikkojen horinat kannustinloukuista ja työhaluttomista työttömistä sekä yrittäjien motkotukset osaamattomista ja laiskoista työntekijöistä (joiden kanssa pitäisi pystyä sopimaan tes:iä alemmista palkoista, koska Suomi pitää nyt saada nousuun).

      Poista
  2. Hehe, joskus olisin tuosta saattanut kimmastuakin. Nykyisin vain hymähdän sille kuinka typeriä ihmiset loppujen lopuksi ovat. En ole koskaan ennen ollut koppava tai jotenkin leso, mutta kohdatessani näitä älyn jättiläisiä, on minusta alkanut tuntumaan, että saatankin olla kohtuullisen älykäs.

    Yleensä tuollaisille ihmisille kun esittää kysymyksen:" TE-toimiston kirjoilla on 630 000 ihmistä vaille töitä ja MOL:n sivuilla on 15 000 työpaikkaa auki, niin miten ajattelit ne kaikki 615 000 työntää töihin kun nuo MOL:n paikat on täytetty?" Yleensä siinä vaiheessa kuulee aivojen nyrjähtävän kun joutuu ajattelemaan isoja numeroita ja alkaa änkytys piilotyöpaikoista, kuinka vain 20% on julkisesti haussa ja siihen kun vastaa: "Fine, 75 000 avointa paikkaa siis, jota kukaan ei kerro missä ne ovat ja ne menevät 75%:sti työpaikan vaihtajille, joten työttömien tilanne ei käytännössä muutu mitenkään, niin jos oletetaan noiden täyttyvän niin minne ne 555 000 työtöntä sitten noiden jälkeen laitetaan?" Siinä vaiheessa alkaa änkytys:" laiskurit, niskasta kiinnni, menkää töihin, ja ja ja" silloin jos haluaa olla ilkeä niin voi vain todeta, että jatka vain erään lentokyvyttömän linnun matkimista ja työnnä pää takaisin siihen pienen pieneen maakuoppaan niin voit elää edelleen onnellisen tietämättömänä maailmanmenosta.

    Tuollaiset ihmiset vaan hakevat konfliktitilannetta päästäkseen jänkkäämään jostain. Ne vetää sinut tasolleen ja peittoaa sinut kokemuksella, joten ei kannata tarttua noihin syötteihin sillä siinä taistelussa idiootteja vastaan et voi koskaan voittaa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mutta laitetaan ne 630 000 työtöntä oppisopimuskoulutukseen tai aikuiskoulutukseen! Leivotaan kaikista lähihoitajia, merkonomeja, autonkorjaajia tai puusepiä! En ole kyllä vakuuttunut alojen työllistävyydestä, mutta tärkeintähän tässä on nyt ottaa itseä niskasta kiinni ja tehdä jotain, vaikka se jotain olisi täysin hyödytöntä. Muuten ei sivustaseuraaja saa rauhaa, kun ne työttömät vaan makaa kotona tekemättä mitään!

      Olet oikeassa, typerysten kanssa jänkkääminen on ajan tuhlausta. Joidenkin ihmisten täydellinen empatiakyvyn puute ei vaan lakkaa hämmästyttämästä minua. Pitääkin olla onnellinen, että itsellä empatiaa ja sympatiaa riittää, sillä mahtaahan tuollaisen mielipiteen kirjoittajan elämä olla melko ikävää. Työtä mitä ilmeisemmin piisaa, mutta tunnepuolella on köyhää.

      Poista
  3. Eipä paljon naurata Osattomankin mainitsemia ympäristöalan töita hakiessa. Kolme vuotta sitten hieman yli puoli vuotta kestäneeseen pätkään 30 hakijaa ja tänä vuonna muutaman kuukauden pituiseen pätkään 60 hakijaa. Paikat kaukana ruuhka-Suomesta ja vaatimuslista ilmoituksessa pitkä kuin nälkävuosi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on tosiaan tällaisen pitkäaikaistyöttömän aivan turha edes yrittää erottua edukseen kymmenien tai satojen hakijoiden joukosta. Vaatimuslistat ovat menneet ihan naurettaviksi. Koulutus pitää toki olla kohdillaan, mutta sitten pitääkin olla jo valmiiksi kokemusta kyseisestä työtehtävästä, osata käyttää organisaation omia tietokoneohjelmia, olla verkostot valmiina, oma auto käytettävissä, olla joustava työajoissa ja blaa, blaa, blaa. Laittaisivat nyt suoraan, että pitää olla juuri täsmälleen samat ominaisuudet ja taidot kuin Pirkolla, joka nyt siirtyy määräaikaisesta työsuhteesta A tähän avoimeksi ilmoitettuun paikkaan B.

      Poista
  4. Ei naurata sitten ollenkaan. Hain juuri vsshpn hankintasihteerin tehtävään. En päässyt edes haastatteluun ja paikkaa haki 297 henkilöä

    VastaaPoista